Kuluttajatutkimuksen professuuri A I. Virtanen -professuuriksi

15.01.2015

Kauppakorkeakoulun markkinoinnin laitoksen professuuri on nimetty Nobel-voittaja A. I. Virtasen mukaan.

Artturi Ilmari Virtanen toimi professorina ensin Teknillisessä korkeakoulussa ja sittemmin Helsingin yliopistossa. Hän oli Nobelin kemianpalkinnon voittaja, akateemikko ja Suomen Akatemian ensimmäinen esimies. Lisäksi hän johti Valion tutkimustoimintaa puoli vuosisataa.

Artturi Ilmari Virtasen Nobel-palkinnosta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta ja hänen syntymästään 120 vuotta.

A. I. Virtasen elämäntyössä yhdistyivät tieteellinen menestys ja käytännön sovellukset sekä menestykselliset uudet tuotteet, joista kuuluisimpina on AIV-rehu.

Aalto-yliopisto perusti A. I. Virtanen -professuurin huomioidakseen Valion tuen Kauppakorkeakoulun tieteellisen tutkimustyön edistämiseksi. Professuuri symboloi Valion ja Aalto-yliopiston pitkäaikaista yhteistyötä sekä jaettuja tavoitteita kuluttajatutkimuksen ja koulutuksen edistämiseksi. Valion tutkimuksen ja tuotekehityksen tieteeseen nojautuva tutkimusperinne pohjautuu A. I. Virtasen työhön.

A. I. Virtanen -professuuria hoitaa tällä hetkellä professori John W. Schouten. Professori Schoutenin tutkimustyö ulottuu aina kuluttajaidentiteetistä kulutusyhteisöihin sekä ympäristölliseen ja sosiaaliseen kestävyyteen. Schoutenin julkaisuja on ilmestynyt alan johtavissa aikakauskirjoissa, kuten Journal of Marketing ja Journal of Consumer Research. Hän on myös kirjoittanut ja toimittanut useita kirjoja markkinoinnista ja kuluttamisesta.

Ennen nimitystään Aalto-yliopistoon John W. Schouten työskenteli apulaisprofessorina Yhdysvalloissa Iowan osavaltion yliopistossa sekä Portlandin yliopistossa, jossa hän toimi myös associate-tason professorina.

Lisätietoja
Professori John Schouten
puh. 050 5710 818
john.schouten@aalto.fi

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu